Forum:
Audi Q3, Q5, Q7 oraz Audi A6 i Audi A7.
994
wiadomości -
302
wątkach, -
219
użytkowników
Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
Audi Q3, Q5, Q7 - Forum techniczne
»
Elektryka, elektronika w Q3, Q5, Q7
»
zanikający gaz i samo oświecające się STOPY
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Autor
Wątek: zanikający gaz i samo oświecające się STOPY (Przeczytany 3828 razy)
miros
Gość
zanikający gaz i samo oświecające się STOPY
«
dnia:
18.02.2013 20:57 Luty 2013 »
Witam, od niespełna roku jestem posiadaczem Q7 z roku 2007 3,0 Diesel , podczas ciepłych miesięcy nic się nie dzieje, ale przy niższych temperaturach (kilka stopni i poniżej) jak chcę jechać i auto jest zimne to nie reaguje na pedał gazu, muszę go zwolnić i dalej wszystko jest OK. Dzieje się tak do momentu rozgrzania silnika.
Natomiast druga sprawa to na postoju w niskich temperaturach auto samo z siebie zapala światła STOP, nie da się tego zlikwidować dopiero po garażowaniu (temperatura od 5 stopni wzwyż) same gasną. Oddałem go do naprawy ale nie dowiedziałem się niczego konkretnego co do błędów tylko że napięcie spada do 7-8V więc wymienili akumulator. Przez tydzień wszystko było OK ale teraz znów wróciło jak przedtem. Proszę o pomoc.
multivan
Gość
Odp: zanikający gaz i samo oświecające się STOPY
«
Odpowiedź #1 dnia:
27.03.2013 22:23 Marzec 2013 »
Według mnie uszkodzony masz czujnik naciśnięcia pedału hamulca, ale właściwie to takie uszkodzenie powinno objawić się błędem i kontrolką na zegarach. Sprawdź ten trop...
miros
Gość
Odp: zanikający gaz i samo oświecające się STOPY
«
Odpowiedź #2 dnia:
29.03.2013 18:05 Marzec 2013 »
Dzięki za poradę Właśnie wczoraj chciałem odpalić i kupa, wyładował się ten nowy akumulator, ale przed zgonem auto robiło jeszcze dziwniejsze rzeczy, czyli świeciły stopy ale po zaryglowaniu centrala zgasły by po kilkunastu minutach znowu zaświecić ;-O a najlepsze było nazajutrz rano błyskał tylko trzeci STOP, nadmienię tylko że nie byłem najarany ani też pod wpływem ;-P Zaraz po świętach jestem umówiony w warsztacie który zajmuje się tylko elektryka i zobaczymy.
Drukuj
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Forum Audi Q
»
Audi Q3, Q5, Q7 - Forum techniczne
»
Elektryka, elektronika w Q3, Q5, Q7
»